Sunday, April 18, 2010

Wall-e



Assalamualaikum semua.
Hari ni aku nak cerita tentang sebuah filem yang aku baru tengok semalam di Disney Channel. Mungkin cerita kartun 3D sekarang yang popular ialah How to Train Your Dragon, tapi apa salahnya menonton filem lama sekali-sekala. Sebenarnya cerita ni saya dah pernah tonton, tapi seperti kebanyakan filem-filem Pixar yang lain, filem ni memang tak syok kalau tengok sekali je.

Sebenarnya saya ni kalau tonton filem-filem atau drama-drama di kaca TV,saya tak pernah menangis pun, apatah lagi tersentuh hati. Nur Kasih, Winter Sonata bla bla bla, saya rasa boring pulak tengok. Tapi lain pula bila tengok cerita Wall-E. Haha. Takde lah sampai menangis, tapi adegan terakhir tu memang agak tersentuh hati jugalah. Cerita ni pun saya kira agak sweet.
Selepas tonton cerita ni, saya rasa nak pergi tengok How to Train Your Dragon pula, sebab ramai sahabat handai kata menarik.

Selepas saya tonton filem ni, saya terfikir; kenapa orang US boleh buat filem yang mempunyai jalan cerita yang sangat menarik? Kenapa orang Malaysia sentiasa mengarah filem yang, agak bodoh (bukan semua, tapi kebanyakan)? Saya bukan maksudkan kita kena buat filem 3D yang gempak seperti mereka (filem Geng saya kira agak menarik), tapi tolonglah, para pengarah sekalian, cubalah untuk buat cerita yang menarik sikit.

Dan yang terakhir sekali, saya harap para pembaca boleh beritahu saya filem-filem Melayu yang menarik untuk ditonton. Mungkin saya ni yang skeptikal sangat. Tapi jangan kata V3 atau Evolusi KL Drift.

Friday, April 16, 2010

Argh


Assalamualaikum.
Saya harap saya ade topik untuk ditulis dalam blog saya yang dah berhabuk ni. Malangnya tiada.
Hampa.